torsdag, september 27, 2007

Mysigt hos Susanne


Jag måste bara visa hur mysigt jag har hos Susanne, Loke och Primus på dagarna.


Loke är verkligen snäll som låter mig sova bredvid honom. Dessutom låter han mig få mest plats, det kallar jag kompis.


Det är Susanne som har tagit korten på oss.

onsdag, september 26, 2007

Soffpotatis


Igår var jag på kurs igen. Fick inte lära mig något nyttigt alls. Jag har egentligen bara lärt mig en sak, gör jag som husse och matte vill så får jag gottis. Och det är ju inte helt fel.

När vi kom hem var jag trött.


Husse och Matte satte sig i soffan och skulle kolla på TV men då ville jag inte ligga kvar i min bädd längre. Jag vill ju vara där dem är. Så, jag satte mig i husses knä. Man är ju varghund :-)


Idag har jag mest sovit. Matte hade köpt ett roligt ben eller vad man ska kalla det. Det var gjort av samma grejs som ben men det var en fyrkant med annat godis i. Jag tog fyrkanten i munnen och spred godis i hela rummet. Upptäckte inte det först men när jag skulle gå och dricka vatten så låg det massa godis på vägen. Gissa om jag blev överraskad och glad. Det tog inte lång tid innan jag hade demolerat hela fyrkanten så nu finns inte den mer. Men godisar finns det nog för matte svor just när hon trampade på en. Undrar varför hon skulle gå på just den när det finns så mycket golv att trampa på.

söndag, september 23, 2007

Vaken


Jag har sovit i stort sett hela veckan så det har inte hänt så mycket. Byggare Bob och tandfen har varit och hälsat på.


Igår åkte vi och hälsade på Pappa Per. Jag börjar känna igen vägen nu så jag sätter mig och upp kollar vart vi är. När jag känner igen mig och förstår vart vi är på väg då börjar jag gny av upphetsning. Det är så himla roligt där. Jag blev jätteglad igår när jag upptäckte att Ibra, Vanity (mina systrar) och Ivanhoe var där och hälsade på oxå. Viper var fortfarande på semester men Nessie och Santana var hemma.


Människorna gjorde vad de alltid gör när de träffas, fikar och pratar. Vi fick inte smaka men vi hade fullt upp med att busa med varandra så det gjorde inte så mycket.


Åh, vad vi for runt och hade skoj.


Ibland måste man bara ta igen sig lite.

Ivanhoe är en cool kille tycker jag. Undrar om jag oxå blir så stor och stilig som honom en dag.


Idag kände jag en god doft i köket och var tvungen att kolla vad det var. Även fast jag satt jättefint bredvid husse så fick jag inte smaka. Det är inte så snällt tycker jag.


När vi sen gick på promenad så satte sig matte en bit ifrån mig och husse och sa Hit. Jag blev jättenyfiken och sprang dig för att kolla vad hon höll på med. Då fick jag smaka det goda som husse hade i köket, Korv. Sen husse Hit och jag blev nyfiken igen och sprang till honom. Fick genast en korvbit. Så där höll det på ett litet tag. De blev glada och sa att jag var duktig och jag fick korv vilket var supergott. Tänk vad lättroade husse och matte är.

söndag, september 16, 2007

Valp/hundträff


Idag har jag varit på valp/hundträff. Vi kom först och då var det bara två hundar där. Det var lite bra för då kunde jag nosa av tomten och när de andra hundarna kom kunde jag "attackera" dem på en gång.


5 av mina syskon kom. Det var kul att träffa dem igen, det var ju ett tag sen. Jag och min syster Vanity hade jättekul och busade så att människorna fick säga till oss att lugna ner oss lite. Men det struntade vi i. Till slut fick jag time-out. Det är ungefär som att hamna i fängelse, man får inte busa med de andra och man ska helst ligga och ta det lugnt. Men hallå, åkte vi inte hit för att just träffa de andra. Ja ja, det var bara att gilla läget för utsläppt blev jag inte. Men det var faktiskt ganska skönt att ligga ifred och vila lite.


Sen var det dags för gruppfoto av mig och mina syskon, visst är vi fina.


Time-outen var slut och jag fick busa igen. Människorna åt och fikade så klart hela tiden men jag hade inte tid att bry mig om det. Maja kom och jag blev glad att träffa henne men jag hade inte riktigt tid att hälsa ordentligt. Förlåt Maja! Jag ska försöka gottgöra dig när vi träffas nästa gång.

Rätt var det var fick jag syn på Loke. Åh, vad glad jag blev. Men som jag misstänkte tyckte han att jag var jobbig och till och med rös när jag kom för nära. Men jag tror nog att han tycker lite om mig i alla fall. Sen fick jag syn på Susanne och blev överlycklig igen.

Det hade kommit massor av hundar och människor och det hade jag knappt märkt för jag lekte så mycket. Matte och husse tog mig åt sidan med jämna mellanrum för att jag skulle få lugna ner mig lite och det var skönt faktiskt.


Vi kom hem för några timmar sen och då var jag jättehungrig. Åt massor sen var det dags att sova. Somnade med matte i soffan och har precis vaknat men nu när jag har skrivit klart ska jag gå in och lägga mig i sovrummet och sova vidare. Gäsp! Det har verkligen varit jättekul idag. Tack Per, Lena och Margareta det här gör jag gärna om.

lördag, september 15, 2007

Kurs, pfff


Den där kursen var ju inget att ha. Fick inte lära mig något användbart. Inget smyga upp i sängen eller ta mat från köksbänken. Jag skulle sitta och titta på husse, varför då?! Det gör jag bara när han lagar mat eller har människomat i handen. Fast det var många roliga hundar där, men tror ni vi fick busa som vi ville då? Nej, här skulle det tränas. Pfff, säger jag bara. Hoppas det blir bättre nästa gång.

När husse lagar mat vill jag ha koll ifall något ramlar ner på golvet. Jag ligger så nära jag kan och följer honom som en skugga. Det är inte populärt för jag är tydligen i vägen hela tiden. Men om jag inte är nära så hinner han ju plocka upp om han tappar något.


Imorgon blir en kul dag. Matte och husse berättade att vi ska iväg och träffa massa kompisar. När de nämnde att Loke skulle komma då började jag vifta på svansen. Hoppas han längtar efter mig oxå fast jag undrar jag. Han tycker att jag är ganska jobbig tror jag. Hoppas Maja och min mamma kommer oxå. Det var så länge sen jag träffade dem. Åh, vad jag längtar. Får liksom ingen ro i kroppen att sova, matte säger att jag är som barn före julafton. Vad är julafton?

fredag, september 14, 2007

Fredagsmys


Idag fick jag följa med Susanne och Loke till veterinären. Jag fick väga mig, det har jag inte gjort sen jag var 11 veckor. Jag hade gått upp en del sen dess nästan dubbelt så mycket. Matte sa att hon förstod nu varför jag var så tung att hjälpa ur bilen.

Ikväll har vi haft fredagsmys. Jag var väldigt trött efter veterinärbesöket så jag fortsatte sova lite när jag kom hem. Matte och jag mös i soffan, vi somnade båda två. Det är mysigt. Sen åt vi gott, eller rättare sagt matte och husse åt gott. Jag fick äta min vanliga mat. Försökte göra som Loke, ta mat från köksbänken, men det gick inte så bra. Jag måste öva mer och växa lite till. Men jag fick i alla fall banan och det är godis. Jag älskar banan.

Jag har busat med husse och matte. Försökte busa lite med husses strumpor men matte kom på mig. Vad är det med sånadär hussar och mattar. Har dem ögon överallt?!

Nej, nu är det dags att sova lite igen. Jag har hört att jag tydligen ska på kurs imorgon. Undrar vad det är för kurs, man ska vara utvilad i alla fall har matte och husse sagt. Hoppas man får lära sig hur man smyger upp i sängen och tar mat från köksbänken.

torsdag, september 13, 2007

Trötter


Var hos Susanne idag på dagen, som jag är alla vardagar. Det var lika kul som vanligt. Jag hade sönder Susannes fredskalla, den såg så god ut ju. Sen började jag gräva i gräsmattan men det fick jag inte. Och det är klart jag är ju ingen mullvad ju.

Matte kom hem senare än vi. Höll inte på att känna igen henne när jag mötte henne i hallen. Hon hade svart hår plötsligt med lite rött i. Men hon luktade och lät i alla fall likadant. Så när jag var riktigt säker på att det var hon blev jag jätteglad.


Sen har jag sovit hela kvällen. Är en riktig trötter. Snart ska vi ut på kvällspromenad och sen ska jag sova igen. Fast jag tror jag måste ta en tupplur till för att samla kraft inför promenaden.

måndag, september 10, 2007

Veckan som gått

Jag är hos Susanne på dagarna nu och det är så roligt. Loke tycker inte det är lika roligt. I början var det så roligt att jag nästan glömde att sova men det gick snabbt över. Jag vet precis vart jag ska på morgonen när husse lämnar mig och har ingen större lust att gå därifrån när husse hämtar mig. Så kul är det att vara hos Susanne, Loke och Primus.


I fredags kom husses mamma och pappa och hälsade på. Jag var ganska trött så jag sov ganska mycket men lite bus hann jag med. Jag fick en pipleksak av dem. Det var snällt.


Den pep jättemycket så jag var tvungen att prata med den lite :-)



I lördags bara regnade det hela tiden. Det tycker jag är astråkigt och det är så jobbigt när man varit ute och måste torkas innan man får gå in. Jag försöker leka med handduken hela tiden men det får jag inte. Åh, det är så tråkigt att bara stå där på tre ben. En tur i skogen blev det i alla fall och det var kul att springa runt och visa husses mamma och pappa vad duktig jag var på att springa runt. En hare såg jag oxå men jag höll på att klia mig precis när den skuttade iväg så jag orkade inte springa efter. Den var ganska lik Stampe faktiskt.

Igår var vi på kalas hos husses kusin. De hurrade för mig oxå för jag fyllde 4 månader. Sen åkte vi till Pappa Per. Det är alltid lika roligt att leka med Nessie. Nu var Santana med på ett hörn oxå, det var jättekul. Vi lekte tills vi stupade, då sov vi lite och sen lekte vi igen. Gissa om jag var trött när jag kom hem.


Idag har jag varit hos Susanne igen och sov så skönt när husse kom att jag inte märkte att han kom. Till slut hörde jag någon vissla och sen hörde jag husses röst och då blev jag jätteglad. Vi åkte hem och jag har sovit, busat, gosat och varit allmänt mysig säger matte och husse i alla fall. Nu måste jag nog lägga mig på mattes fötter och sova lite. Sen blir det promenad och lite banan innan vi lägger oss för natten.

måndag, september 03, 2007

Stampe


Idag har jag fått ett nytt gosedjur som piper. Jag dödade Lilla blå (en blå gosehund som pep). Matte har lagat honom jättemånga gånger men nu har pipen gått sönder helt. Så, jag fick en liten gosekanin som heter Stampe. I den fungerar pipen alldeles utmärkt och det ska tydligen vara lite bättre kvalitet på den en Lilla blå. Sen är Stampe så smart konstruerad att matte och husse kan plocka bort pipen när de har ledsnat på allt pipande. Det tyckte i och för sig inte jag var så bra, jag kommer nog att säga ifrån om de försöker ta bort den.


Ben är gott oxå så jag varvar lite mellan Stampe och att tugga på benet. Eftersom jag håller på att tappa mina tänder är det skönt att kunna bita i mjuka Stampe när jag bitit på det hårda benet ett tag.

söndag, september 02, 2007

Äntligen


Det var ju ett tag sen jag fick hjälp att skriva något här. Nu äntligen är det dags.


Mycket händer på en vecka. Jag har varit hos Pappa Per (min uppfödare) och hälsat på. Viper var på semester men Nessie var där och en ny hund som hette Santana. Det var så kul att komma dit och busa med Nessie så jag hade inte riktigt tid att hälsa på Per. Men jag gjorde det lite senare när jag busat av mig det värsta. Santana hade precis flyttat dit och han ville mest gosa med husse så jag busade med Nessie. Vi kan busa vi. Jag längtar redan till vi ska dit och hälsa på igen.


I fredags eftermiddag var jag hos Susanne. Det är där Farbror Loke och Primus bor. Det var jättekul. Matte och Husse berättade att jag ska vara där på dagarna när de jobbar. Åh, vad glad jag blev. Det ska bli så himla roligt. Undrar om Loke och Primus tycker att det är lika kul.

I lördags tyckte matte och husse att det var dags för mig att bada. Kan inte förstå varför men jag tycker det är helt ok. Men vet ni dem skrattade åt mig när jag var badad och torkad. De tyckte det såg ut som jag hade blivit torktumlad. Oförskämt!


Idag har vi varit hos mattes mamma och familj. Jag skötte mig exemplariskt, fick inte skäll av Mozart en ända gång. Vi hade det mysigt, lekte med alla Mozarts leksaker och kom jättebra överens. Han hade massa leksaker men jag gillade den gula som pep mest och jag fick låna den av Mozart, det tyckte jag var snällt av honom.




Det är nått konstigt som händer i munnen på mig. Tänderna är lösa och sen blir det gluggar, det känns jättekonstigt. I natt väckte jag matte för jag låg och smaskade så mycket. Men det känns konstigt ju och jag måste känna efter om det har blivit någon mer glugg.

Utmanad


Jag har blivit utmanad av min Farbror Aiax. Utmaningen går ut på att man ska lista fyra stycken bloggar man tycker är riktigt bra med en motivering.

Farbror Aiax blogg så klart - http://www.varghund.se/
Det är alltid kul att läsa vad han har för sig och hittar på för tok.

Min mattes systers blogg - http://lisasandstrom.blogg.se/
Jag gillar henne. Hon busar med mig. Jag skulle vilja träffa henne oftare att läsa hennes blogg gör att jag vet vad hon har för sig.

Magnus Ugglas blogg - http://www.magnusuggla.nu/
Behövs ingen förklaring, han är cool.

Alex Schulmans blogg - http://blogg.aftonbladet.se/14002
Måste erkänna att det är mest matte som läser den här bloggen. Han har tydligen humor.