lördag, januari 05, 2008

Julafton


Det är tydligen något att se fram emot, enligt matte. Hon är helt galen i det där jul, vad det nu är för något. Den skulle firas hos MorMatt med familj så dit åkte vi några dagar innan jul.

Lite konstigt är det här, de tog in skog i vardagsrummet. Har ni hört på maken. Sen började de hänga massa grejer i trädet som tydligen heter julgran. När de var klara med det kom alla presenter fram och lades där under. Förstår faktiskt ingenting men det var ganska mysigt. Sen fixades det i köken och det luktade vansinnigt gott.

Så kom då julafton och jag måste säga att jag tycker nog om det lika mycket som matte. Jag fick smaka det där som luktade så gott; skinka, köttbullar och prinskorv.

Efter maten satte vi oss allihopa och tittade på någon Kalle, jag gillade Pluto bäst som skällde på ekorrarna i trädet. Undrar om det finns sådana i vårt träd, det måste jag undersöka så snart jag får gå in till trädet.


När vi tittat klart var det dags för mig att undersöka trädet. Men det fanns inga ekorrar i vårt träd :-( Det kanske var lika bra det för matte och husse hade säkert blivit lika arga på mig som Plutos husse blev på honom.

Julklapparna skulle delas ut och jag hjälpte matte och hennes bror. Jätteduktig var jag.


Jag nosade rätt på en julklapp som var till mig och öppnade den i ett nafs. Men jag misstänker att jag fick den för att jag inte skulle hjälpa till så mycket, hrmm.


En jätterolig boll var det med godis i.


Men sen ville jag hjälpa till lite mer, så lätt blir de inte av med mig. Jag var ju duktig ju även fast jag mest trampade runt i mattes brors julklappshög.


När alla klappar var utdelade och alla satte sig och skulle öppna dem en och en så ledsnade jag, hur långtråkigt som helst. Så jag gick och la mig. Min kompis Mozart han kröp in bland alla högar, det är bra att vara liten ibland.


Mattes bror kom och gosade med mig en stund, det var mysigt. Han är väldigt bra att ha som huvudkudde.


Sen var det dags att prova julklappar. Och jag var med och hjälpte till så klart. Jag är en riktig fixer ju. Men det är inte alltid så populärt att min nos kommer åt nästan överallt. Jag tycker det är jättebra.


Sen var det dags för något som heter nattmacka och det gillar jag med.

Det här med jul är riktigt trevligt och jag längtar till nästa år när det tydligen blir jul igen.

Inga kommentarer: